ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Animating reality

Στο δρόμο που χάραξαν το «Persepolis» και το «Waltz with Bashir», το «Waves» και το «Crulic» είναι δύο αντισυμβατικά ντοκιμαντέρ που τολμούν να επανασχεδιάσουν την πραγματικότητα μέσα από μια πανδαισία διαφορετικών τεχνικών κινουμένων σχεδίων και προσωπικών εξομολογήσεων.

Waves

H «Φλόγα της Επανάστασης», όπως αποκαλείται το Σουέζ, είναι ο τόπος όπου ξεκίνησαν οι επαναστατικές δράσεις που θα οδηγούσαν στην πτώση του διεφθαρμένου καθεστώτος Μουμπάρακ. Ο Ahmed Nour ελίσσεται δεξιοτεχνικά από το προσωπικό στο συλλογικό, από το έγχρωμο στο ασπρόμαυρο, από το live action στο animation, για να χτίσει το μελαγχολικό πορτρέτο μιας πόλης, μιας χώρας και μια ολόκληρης γενιάς.

Περισσότερα

Crulic – The Path to Beyond

Το 2007, ο Claudiu Crulic συνελήφθη άδικα για την κλοπή του πορτοφολιού ενός δικαστή. Όταν όλες του οι προσπάθειες να ζητήσει βοήθεια πέφτουν στο κενό, θα καταφύγει σε τετράμηνη απεργία πείνας που θα του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Χωρίς μελοδραματισμούς, η Anca Damian στήνει μια οπτικά πανέμορφη ιστορία με πινελιές μαύρου χιούμορ, που αναπνέει μέσα από μια πληθώρα μεικτών τεχνικών animation.

Περισσότερα