ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Έρωτας με την πρώτη ματιά

Αυτό το μήνα «κλέβουμε». Οι ταινίες του Νοεμβρίου δεν είναι ακριβώς ντοκιμαντέρ, είναι όμως άκρως ρομαντικές! Συγκεντρώνοντας τις καλύτερες (και τις πιο καυτές) στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, τα δύο αυτά κομψοτεχνήματα του μοντάζ εξερευνούν θαρραλέα την εξέλιξη του έρωτα αλλά και ολόκληρης της 7ης τέχνης. Ιδανικές για πρώτο ραντεβού και όχι μόνο!

Love Is All: 100 Years of Love & Courtship

Μία από τις πιο σημαντικές, παραγωγικές και μαχητικές Βρετανίδες ντοκιμαντερίστριες, η Kim Longinotto αφήνει για λίγο κατά μέρος τον ρεαλισμό που χαρακτηρίζει το έργο της και παραδίδεται αμαχητί στα ερωτικά τερτίπια της μεγάλης οθόνης, εξερευνώντας τον έρωτα και το παιχνίδι της αποπλάνησης όπως απαθανατίστηκαν στο σελιλόιντ κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Περισσότερα

Final Cut: Ladies and Gentlemen

Ονειρευτήκατε ποτέ μια ταινία όπου ο Alain Delon κάνει τα γλυκά μάτια στη Marilyn Monroe, ο Jackie Chan σπεύδει να σώσει τη Jeanne Moreau, ο Daniel Craig συμπρωταγωνιστεί με την Greta Garbo και η Sharon Stone ερωτοτροπεί με τον Marcello Mastroianni; Ε, λοιπόν, αυτή η ταινία υπάρχει και λέγεται «Final Cut: Ladies and Gentlemen»!

Περισσότερα