ΜΑΡΤΙΟΣ: Μουσική χωρίς σύνορα

Αυτό το μήνα, η Δύση συναντά την Ανατολή με υπέροχες μουσικές και δύο ντοκιμαντέρ (σε πρώτη προβολή!) που βαδίζουν θριαμβευτικά στα χνάρια του «Buena Vista Social Club». Στο «Junun», ο Paul Thomas Anderson («Magnolia», «Θα Χυθεί Αίμα») ακολουθεί τον Jonny Greenwood των Radiohead στο Ρατζαστάν, ενώ στο ξεσηκωτικό «Song of Lahore» μια χούφτα μουσικοί από το Πακιστάν παρουσιάζουν τις πρωτοποριακές jazz διασκευές τους στη Νέα Υόρκη. Ταξιδέψτε μαζί μας!

Junun

Το «Junun», το πρώτο ντοκιμαντέρ του εμμονοληπτικού σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson, ακολουθεί τον μόνιμο συνεργάτη του, Jonny Greenwood των Radiohead, στο Ρατζαστάν της Ινδίας, όπου ο Greenwood συνεργάζεται με μια πλειάδα Ινδών μουσικών για την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ του Ισραηλινού μουσουργού Shye Ben Tzur.

Περισσότερα

Song of Lahore

Οι μεγαλύτεροι βιρτουόζοι μουσικοί του Πακιστάν ξεσκονίζουν το ξεχασμένο ταλέντο τους και κάνουν μια πρωτοποριακή διασκευή στο «Take Five» του Dave Brubeck με παραδοσιακά όργανα της πατρίδας τους, η οποία γίνεται απρόσμενο viral hit στο youtube και τους εξασφαλίζει το εισιτήριο για μια συναυλία στο Lincoln Center της Νέα Υόρκης, μαζί με την περίφημη ορχήστρα του τζαζίστα Wynton Marsalis.

Περισσότερα