ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Αναπαριστώντας το παρελθόν

Τιμήθηκαν με δεκάδες βραβεία, βρέθηκαν υποψήφια για Όσκαρ και μας προσφέρουν δύο ολότελα πρωτότυπες αναπαραστάσεις της Ιστορίας. Το Exile Room ανοίγει τη νέα σεζόν με δύο από τα καλύτερα και πιο αντισυμβατικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, άξιες προσθήκες στη λίστα με τα φιλμ που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε!

The Act of Killing (Director’s Cut)

Ένα ντοκιμαντέρ που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχετε δει, ένας εξωφρενικός, ανατριχιαστικός και σχεδόν σουρεαλιστικός εφιάλτης για την παράνοια μιας κοινωνίας που θεμελιώθηκε πάνω στα πτώματα χιλιάδων αθώων, ιδωμένος μέσα από τη μεγαλομανή ματιά των εκτελεστών που έσπειραν τον τρόμο στην Ινδονησία μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1965.

Περισσότερα

The Missing Picture

Πώς μπορείς να διατηρήσεις ζωντανή τη μνήμη των δικών σου όταν δεν έχει απομείνει καμία μαρτυρία της ύπαρξής τους; Ο σκηνοθέτης Rithy Panh, αφού επέζησε από τη γενοκτονία της Καμπότζης υπό την κυριαρχία των Κόκκινων Χμερ, αποφάσισε να αναπαραστήσει τη χαμένη ιστορία της οικογένειας και των συμπατριωτών του με μικροσκοπικές φιγούρες φτιαγμένες από πηλό.

Περισσότερα