ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μυστικά και ψέματα

Σύγχρονοι κατάσκοποι, μεγάλοι αδελφοί, θεωρίες συνομωσίας και μοντέρνοι μάγοι της εξαπάτησης σάς περιμένουν αυτό το μήνα στο γνωστό μέρος. Το Exile Room ανοίγει τη νέα σεζόν με το φετινό Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και σας υποδέχεται σε μια αφάνταστα παράλογη πραγματικότητα. It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World!

Citizenfour

Ήρωας ή προδότης; Ακτιβιστής, διάνοια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρώην εργαζόμενος της CIA, ο Edward Snowden έγινε διάσημος (και καταζητούμενος) μέσα σε μια νύχτα, όταν τον Ιούνιο του 2013 έβγαλε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις.

Περισσότερα

Merchants of Doubt

Το «Merchants of Doubt» ξεσκεπάζει τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα μιας μυστικοπαθούς ομάδας χαρισματικών κι απόλυτα πειστικών επαγγελματιών απατεώνων, μάγων της εξαπάτησης και της προπαγάνδας, οι οποίοι παρουσιάζονται στα media ως επιστημονικές αυθεντίες, ενώ στην πραγματικότητα στόχο έχουν να σκορπίσουν τη σύγχυση γύρω από αποδεδειγμένες απειλές, από τα ποικίλα τοξικά χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα