ΜΑΪΟΣ: Born this way

Από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέχρι το προαύλιο ενός σύγχρονου αμερικανικού σχολείου, αυτό το μήνα το Exile Room αφηγείται ιστορίες διαφορετικότητας και αναζητά κινηματογραφικές διόδους για την πολυπόθητη ανεκτικότητα.

The Celluloid Closet

Μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις, παρασκηνιακές ιστορίες και ακόμα πιο εύγλωττα αποσπάσματα ταινιών, το «The Celluloid Closet» ξετυλίγει την περιπετειώδη εξέλιξη στην απεικόνιση των gay & lesbian χαρακτήρων στο mainstream σινεμά του Χόλιγουντ, από τις γραφικές «τρελές» και τους διεστραμμένους «κακούς» μέχρι τους εμπνευσμένους τρόπους που οι δημιουργοί έβρισκαν προκειμένου να ξεφύγουν από τη λογοκρισία.

Περισσότερα

Valentine Road

Στις 12/10/2008, σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια, ο 14χρονος Μπράντον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι τον 15χρονο συμμαθητή του, Λάρι, ένα μικροκαμωμένο αγόρι που του άρεσε να φοράει γυναικεία ρούχα και μακιγιάζ. Ξεπερνώντας μακράν μια απλή ειδησεογραφική ή σκανδαλοθηρική κάλυψη αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, η Marta Cunningham αποκαλύπτει ένα πλέγμα ρατσιστικών αντιλήψεων και εγκληματικών προκαταλήψεων.

Περισσότερα

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα