ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Άνθρωποι και κτήνη

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε τη σκοτεινή πλευρά των φυσιοδιφικών ντοκιμαντέρ, που ουδεμία σχέση έχει με τις ζέβρες και τους ελέφαντες του Richard Attenborough! Στο «Virunga», ο υπό εξαφάνιση ορεσίβιος γορίλας έρχεται αντιμέτωπος με τα αιμοβόρα μεγάλα συμφέροντα, ενώ στο «The Creeping Garden» οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στην ιδιόμορφη νοημοσύνη ενός πολύ διαφορετικού, μικροσκοπικού κτήνους: του πλασμώδους μυξομύκητα!

Virunga

Στο καταπράσινο Εθνικό Πάρκο Virunga του Κονγκό, μια ομάδα γενναίων ανδρών και γυναικών διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους τελευταίους εναπομείναντες ορεσίβιους γορίλες, εν μέσω αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων και αδίστακτων παγκόσμιων συμφερόντων. Υποψήφιο για Όσκαρ, το «Virunga» είναι ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ με το σασπένς ενός θρίλερ.

Περισσότερα

The Creeping Garden

Είναι ζώο; Είναι φυτό; Είναι μύκητας; Ή μήπως πρόκειται για εξωγήινο επισκέπτη; Ένα ντοκιμαντέρ αληθινής επιστημονικής φαντασίας αναλαμβάνει να μας αποκαλύψει τα μυστικά μιας αλλόκοτης κι αινιγματικής μορφής ζωής με τη «σαγηνευτική» ονομασία πλασμώδης μυξομύκητας, η οποία βρίσκεται παντού ανάμεσά μας, αλλά οι περισσότεροι αγνοούμε την ύπαρξή της.

Περισσότερα