PLANET G(REECE): Εργαστήρια ντοκιμαντέρ για εφήβους – Μέρος Α

Πιστεύετε ότι το σινεμά αποτελεί αποκλειστικά υπόθεση του Χόλιγουντ; Νομίζετε ότι το ντοκιμαντέρ είναι μονάχα βαρετές τηλεοπτικές εκπομπές;

Το Planet G(reece), το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Exile Room για εφήβους, αναλαμβάνει να σου αλλάξει γνώμη, αποδεικνύοντας ότι το ντοκιμαντέρ είναι το ιδανικό μέσο για να πεις τη δική σου ιστορία με τα μέσα που διαθέτεις, ενώ παράλληλα θα σου γνωρίσει μερικά συναρπαστικά επαγγέλματα που αξίζει να γνωρίσεις καλύτερα!

Το Planet G(reece) είναι μια σειρά εργαστηρίων με κοινό παρονομαστή το ντοκιμαντέρ, που απευθύνονται σε εφήβους 13 έως 19 ετών, Έλληνες όσο και παιδιά μεταναστών, με σκοπό να ενθαρρύνει τη μεταξύ τους συνεργασία και να τους συστήσει έναν θαυμαστό νέο κόσμο ικανό να αλλάξει μια και καλή την απάντησή τους στο κλασικό «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τα μυστικά της φωτογραφίας, του ήχου, της δημοσιογραφίας, του ακτιβισμού, του animation, της γραφιστικής και της αφήγησης θα ξεδιπλωθούν με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών και επισκέψεις στους χώρους όπου η μαγεία της εικόνας μετατρέπεται σε πραγματικότητα.

Κάθε κύκλος εργαστηρίων θα δέχεται έως 25 συμμετέχοντες και θα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό πεδίο, με αποτέλεσμα μια διαφορετική μικρού μήκους ταινία κάθε φορά! Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι ταινίες θα προβληθούν σε ένα μονοήμερο φεστιβάλ. Αν, λοιπόν, είστε έφηβος, γονιός ή οργάνωση που ασχολείται με έφηβους πρόσφυγες, μπορείτε να ανακαλύψετε αναλυτικά τα εργαστήρια παρακάτω. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 210 3223395-6 (12-5μμ) και στο e-mail workshops.exile@gmail.com.

Το Planet G(reece): Μέρος Α [εργαστήρια 1, 2 και έκτακτο διαδικτυακό εργαστήριο «Όταν πέφτει ο ήλιος»] ολοκληρώθηκε. Πληροφορίες για το Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός διαδικτυακού portal το οποίο θα φιλοξενεί όλες τις ταινίες, μαζί με αναλυτικές οδηγίες για τη διοργάνωση του κάθε εργαστηρίου. Σκοπός είναι το υλικό αυτό, που θα διατεθεί σε εκπαιδευτικούς, γονείς, σχολεία και ΜΚΟ, να αποτελέσει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διοργάνωση αντίστοιχων εργαστηρίων.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ


 

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Α: εργαστήρια 1, 2 και έκτακτο διαδικτυακό εργαστήριο «Όταν πέφτει ο ήλιος»] υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Planet G(reece) υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Planet G(reece) #1: Κάμερα & Ντοκιμαντέρ

workshop

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διηγηθούμε μια πραγματική ιστορία; Το κινητό, μια φωτογραφική μηχανή, μια ερασιτεχνική κάμερα ή μήπως χρειαζόμαστε επαγγελματικό εξοπλισμό; Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που σας επιτρέπει να εκφραστείτε πιο ελεύθερα. Μαζί θα μάθουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να βλέπουμε την πραγματικότητα και θα γυρίσουμε μια μικρού μήκους ταινία.

Περισσότερα

Planet G(reece) #2: Φωτορεπορτάζ & Ντοκιμαντέρ

workshop

Έχετε ακούσει που λένε «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις»; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε να αφηγούμαστε ιστορίες με εικόνες. Πραγματικές ιστορίες, από αυτές που διαδραματίζονται έξω από την πόρτα μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στον πλανήτη μας. Θα γίνουμε για λίγο φωτοδημοσιογράφοι! Θα αναζητήσουμε την αλήθεια και θα την καταγράψουμε, χρησιμοποιώντας αντί για λέξεις φωτογραφίες, φτιάχνοντας το δικό μας φωτορεπορτάζ.

Περισσότερα

Διαδικτυακό εργαστήριο: Όταν πέφτει ο ήλιος!

workshop

Για αυτή την περίεργη περίοδο που όλοι πρέπει να μένουμε σπίτι, το Exile Room σας προτείνει ένα δημιουργικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ για το οποίο δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά. Το πρότζεκτ είναι απλό: Από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, αντλούμε έμπνευση από το ηλιοβασίλεμα, όπου κι αν είμαστε!

Περισσότερα