ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Αφιέρωμα στη Nina Davenport

Tο Exile Room κάνει ποδαρικό στο 2014 και αναλαμβάνει να σας μυήσει στο αυτοβιογραφικό σύμπαν των ντοκιμαντέρ της Nina Davenport, με ένα μίνι αφιέρωμα σε αυτήν την ιδιαίτερη δημιουργό, που βαδίζει στο λεπτό σκοινί ανάμεσα στο ναρκισσισμό και τη γενναιότητα, με αστείρευτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Always a Bridesmaid

Στο κατώφλι της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της, η Αμερικανίδα κινηματογραφίστρια Nina Davenport βρίσκει τον εαυτό της σε μια σχέση με έναν νεότερό της άντρα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται βιντεοσκοπώντας γαμήλιες τελετές – διόλου παράξενο, λοιπόν, που αποκτά μια ανθυγιεινή εμμονή με τον θεσμό του γάμου και όλα όσα συμβολίζει. Τρομοκρατημένη από την προοπτική να μείνει στο ράφι, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους φόβους της κατά μέτωπο: μετατρέποντάς τους σε ένα απολαυστικό ντοκιμαντέρ!

Περισσότερα

First Comes Love

Ανύπαντρη στα 41 της, η σκηνοθέτιδα Nina Davenport αποφασίζει να κάνει ένα παιδί μόνη της, αψηφώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της στη Νέα Υόρκη. Στον κακοτράχαλο δρόμο της προς τη μητρότητα, επιστρατεύει τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, Έιμι, που τη συντροφεύει στην προσπάθεια, και του γκέι φίλου της, Έρικ, ως δωρητή σπέρματος, και κινηματογραφεί την όλη διαδικασία ως μια αφοπλιστική απάντηση στα στερεότυπα των χολιγουντιανών κομεντί.

Περισσότερα