ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Αφιέρωμα στον Μαρκ Ράπαπορτ

Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 17 έως τις 29 Οκτωβρίου, το Exile Room φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου underground Αμερικανού σκηνοθέτη Mark Rappaport, στις 25 και 26 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ο δημιουργός θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις ταινίες του στο ελληνικό κοινό, αλλά και για να παραδώσει ένα μοναδικό masterclass, το Σάββατο 27/10.

Η Ιδιωτική Ταινία του Ροκ Χάντσον

Ένα ιλιγγιώδες κολάζ αποσπασμάτων από την καριέρα του Ροκ Χάντσον, το ανατρεπτικό φιλμ του Μαρκ Ράπαπορτ ρίχνει ένα διαφορετικό και συναρπαστικό φως σε έναν από τους πιο μεγάλους θρύλους του Χόλιγουντ.

Περισσότερα

Οι μικρού μήκους του Μαρκ Ράπαπορτ

Ο Μαρκ Ράπαπορτ διεισδύει στα άδυτα του κλασικού Χόλιγουντ και της βιομηχανίας του θεάματος, με μια σειρά ερεθιστικών ταινιών μικρού μήκους που εξερευνούν την αλληλεπίδραση του σινεμά με την ποπ κουλτούρα της εποχής.

Περισσότερα

Masterclass με τον Μαρκ Ράπαπορτ

masterclass

Στο μοναδικό masterclass που θα διδάξει στο αθηναϊκό κοινό, ο Mark Rappaport θα επισκεφτεί την αγαπημένη του εικονογραφία και θα μιλήσει για τις αντιλήψεις του για τον κινηματογράφο, αλλά και για την προσωπική του προσέγγιση, που συνεχώς αλλάζει αλλά κατά κάποιο τρόπο παραμένει η ίδια.

Περισσότερα