Docs in Exile: WORKING GIRLS

Έξι ταινίες σίγουρα δεν αρκούν για να καλύψουν τους αιώνες ανισότητας που έχουν υποστεί οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο. Ωστόσο, το αφιέρωμα Working Girls φέρνει μια νότα αισιοδοξίας, σηματοδοτώντας μια σταδιακή αλλαγή πορείας.

Είτε πρόκειται για μια ομάδα θαρραλέων γιατρών που τρέχουν ένα παράνομο υπόγειο νοσοκομείο στη Συρία («Η Σπηλιά»), είτε για τρεις εκκεντρικές αδερφές στην καρδιά της Νέας Υόρκης που αρνούνται να πουλήσουν το παλαιοβιβλιοπωλείο τους στους αδηφάγους Αμερικανούς κτηματομεσίτες («Η Κρυφή Ζωή των Βιβλιοπωλείων»), οι γυναίκες του αφιερώματος δεν χάνουν εύκολα έδαφος, παρά τις πιέσεις ενός κόσμου όπου ακόμα κυριαρχεί το αντίθετο φύλο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα πράγματα έχουν φτάσει στο άλλο άκρο, όπως στο «Χωριό Που Δονείται», όπου μια ολόκληρη κοινότητα επαφίεται στα ικανά χέρια των γυναικών – που ειδικεύονται στην κατασκευή της ανθρώπινης ηδονής – για την επιβίωσή της. Οι άντρες, το μόνο που κάνουν είναι να πίνουν μπύρες στην υγειά τους!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ταινίες του αφιερώματος.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το Docs in Exile Film Festival θα φιλοξενείται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: online.filmfestival.gr

Η πλατφόρμα θέασης θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, και όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου. Οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Το μόνο που θα χρειαστεί από εσάς είναι μια απλή προεγγραφή.

Οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ                 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

           

Το αφιέρωμα Working Girls υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.


Αυθεντικές Γεύσεις με την Νταϊάνα Κένεντυ

Είναι o Mick Jagger της μεξικανικής κουζίνας, η Julia Child του Μεξικού, ή μήπως ό,τι χειρότερο συνέβη ποτέ στην υψηλή γαστρονομία; Τι είναι αυτό που κάνει την 95χρονη σεφ Diana Kennedy τόσο αμφιλεγόμενη;

Περισσότερα

Ο Θηλυκός Ιμάμης

«Αίμα χύνεται και γάμοι διαλύονται όταν οι γυναίκες αμφισβητούν την ανδρική κυριαρχία – αυτό είναι το τίμημα της αλλαγής. Το ξέρω, γιατί μου συνέβη.»

Περισσότερα

Η Κρυφή Ζωή των Βιβλιοπωλείων

Η συντήρηση σπάνιων βιβλίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Ποιοι είναι όμως οι μυστηριώδεις χαρακτήρες που ασχολούνται με αυτό το ιδιόμορφο επάγγελμα;

Περισσότερα

Η Σπηλιά

Κάτω από τα ερείπια της πολιορκημένης Ανατολικής Αλ Γκούτα, στη Συρία, μια ομάδα θαρραλέων γιατρών τρέχει ένα παράνομο νοσοκομείο για τα θύματα του πολέμου. Τρεις απ’ αυτούς, όμως, εμπλέκονται παράλληλα σε δύο επαναστάσεις: μία κατά του καθεστώτος του Άσαντ και μία κατά της πατριαρχίας.

Περισσότερα

93Queen

Μία ομάδα από Ορθόδοξες Εβραίες έρχονται σε ρήξη με την πατριαρχική τους παράδοση, ιδρύοντας το πρώτο γυναικείο Σώμα Εθελοντών Τραυματιοφορέων στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα

Το Χωριό Που Δονείται

Ένα ήσυχο χωριό κάπου στην Ουγγαρία είναι έτοιμο να εκπληρώσει όλες τις φαντασιώσεις σας.

Περισσότερα