Girl Power! / Κορίτσια εν δράσει!

Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα σε γυναίκες που ξεπέρασαν τα όρια

Το Exile Room ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά με ένα πρόγραμμα που γιορτάζει το γυναικείο φύλο σε απρόσμενες εξισώσεις: ένα κινηματογραφικό εργαστήριο για κορίτσια κάθε εθνικότητας και έξι ντοκιμαντέρ για τις υπέροχες εκείνες ηρωίδες της διπλανής πόρτας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις κοινωνικές συμβάσεις, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο.

Η είσοδος στις προβολές και στα εργαστήρια είναι ελεύθερη.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Το αφιέρωμα «Girl Power! / Κορίτσια εν δράσει» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 

Miss Sharon Jones!

Δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, η ντοκιμαντερίστρια Barbara Kopple καταγράφει το συναρπαστικό πορτρέτο της τραγουδίστριας Sharon Jones, τον αγώνα της ενάντια στις προκαταλήψεις της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και την άνιση μάχη της με τον καρκίνο.

Περισσότερα

Γκαζιάρικα Κορίτσια

Οι Speed Sisters είναι η πρώτη αποκλειστικά γυναικεία ομάδα αγωνιστικής οδήγησης στη Μέση Ανατολή. Είναι τολμηρές, είναι άφοβες και δεν έχουν αφήσει πίστα για πίστα σε ολόκληρη την Παλαιστίνη! Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Amber Fares ξετυλίγει τις ζωές τους πίσω και πέρα από το τιμόνι.

Περισσότερα

Τα Πολλά Πρόσωπα της Τερέζ

Πώς μπορεί μια γυναίκα να μεταμορφωθεί από καταπιεσμένη νοικοκυρά των ’50s, συμβιβασμένη με τις κοινωνικές επιταγές της εποχής της, σε μια από τις πιο δυναμικές και μαχητικές φιγούρες του ακτιβισμού στη Γαλλία – και όχι μόνο; 88 ετών πλέον, η σπουδαία Thérèse Clerc στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Περισσότερα

Γυναίκες στο Λουτήρα

Σε ένα μικρό κομμωτήριο στην καρδιά της χριστιανο-αραβικής κοινότητας στη Χάιφα, η σκηνοθέτιδα Iris Zaki εγκαθιστά μια κάμερα πάνω από το νιπτήρα όπου οι πελάτισσες απολαμβάνουν το λούσιμό τους.

Περισσότερα

Girls Make Films

workshop

Το εργαστήριο Girls Make Films απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια 14-17 ετών, με στόχο να τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν οικειότητα με την οπτικοακουστική τεχνολογία και να φτιάξουν τη δική τους ταινία!

Περισσότερα

Είναι Όμορφη Όταν Θυμώνει

Αποκαλυπτικό, διασκεδαστικό και αφάνταστα διαφωτιστικό, το ντοκιμαντέρ της Mary Dore ανασύρει από τη λήθη την κρυφή ιστορία των απίθανων γυναικών που έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου γυναικείου κινήματος στην Αμερική, από το 1966 έως το 1971.

Περισσότερα

Η Συμμορία του Burlesque

Σε έναν ανέλπιστο φόρο τιμής στην παρεξηγημένη τέχνη του Burlesque, η σκηνοθέτης Rama Rau ανεβάζει και πάλι στη σκηνή εννιά από τις πιο θρυλικές περφόρμερ που μεσουράνησαν στο παιχνίδι του υπαινιγμού και της αποπλάνησης, από τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’50, μέχρι και την παρακμή του είδους, στα τέλη των ’70s.

Περισσότερα

Το αφιέρωμα «Girl Power! / Κορίτσια εν δράσει» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.