ΜΥΣΤΗΡΙΟ 156: Ιστορίες για την Ελευσίνα

Το Exile Room συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ | Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με δύο κύκλους εργαστηρίων στους οποίους η τέχνη του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου συναντά την αρχαιολογία, την εθνογραφία, τα εικαστικά και τη γραφιστική, και προσκαλεί τους εφήβους της πόλης να κοιτάξουν με τα μάτια τους στο μέλλον, με αφορμή το παρελθόν.

Ο πρώτος κύκλος, με τίτλο Ελευσίνα 2083, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο Αντικατοπτρισμοί, το τριήμερο 1 έως 3 Μαρτίου 2024.

Ελευσίνα 2083: Εργαστήριο για Εφήβους

workshop

Το Εργαστήριο «Ελευσίνα 2083» στηλώνει τα μάτια του στο μέλλον με αφορμή το παρελθόν. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν μια περιπλάνηση στην πόλη, φωτογραφίζοντας αρχαιολογικούς χώρους, την Ιερά Οδό, το καραβοστάσιο με τα μεγαλοπρεπή του ναυάγια, καθώς και αρχιτεκτονική του περασμένου αιώνα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του μνημείου.

Περισσότερα

Αντικατοπτρισμοί: Εργαστήριο Κινηματογράφου για Εφήβους

workshop

Το κινηματογραφικό εργαστήριο «Αντικατοπτρισμοί» θα ωθήσει τους συμμετέχοντες να αναρωτηθούν πώς το τοπίο όπου μεγάλωσαν καθρεφτίζεται στις αποφάσεις τους για το μέλλον. Μαζί τους θα μάθουμε πώς μπορούμε να πούμε μια ιστορία μέσα από εικόνες και ήχους, αντλώντας έμπνευση από τις βιομηχανίες και τους αποβιομηχανοποιημένους χώρους της Ελευσίνας, αλλά κι από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί.

Περισσότερα