ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ: Queer, black and beautiful

Τι σημαίνει να είσαι μαύρος και queer στη σύγχρονη Αμερική; Ένα πρόσφατο κινηματογραφικό διαμάντι και ένα underground ορόσημο από το παρελθόν συνθέτουν τις προβολές του Μαρτίου στο Exile Room, αποκαλύπτοντας με πόνο και πάθος τις εμπειρίες της αφροαμερικανικής LGBTQ+ κοινότητας.

 

Οι προβολές αποτελούν μέρος της δράσης Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Doc in Exile 2023-24, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Kokomo City

Τέσσερις μαύρες τρανς γυναίκες, στο άνθος της ηλικίας και της εμπειρίας τους, μιλούν για τη σεξεργασία, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ. Η Daniella Carter, η Koko Da Doll, η Liyah Mitchell και η Dominique Silver ανοίγουν την καρδιά τους στην κάμερα, πίσω από την οποία βρίσκεται η D. Smith, μια τρανς σκηνοθέτιδα και πρώην μουσική παραγωγός που ξέρει πολύ καλά τον πόνο τους. 

Περισσότερα

Tongues Untied

Γυρισμένο το 1989 από τον βραβευμένο με Emmy σκηνοθέτη Marlon T. Riggs, το «Tongues Untied» αποτελεί ένα εμβληματικό ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της αφροαμερικανικής queer κοινότητας, χρησιμοποιώντας προσωπικές μαρτυρίες, ποίηση, ραπ μουσική και καλλιτεχνικές performance για να περιγράψει το ρατσισμό και την ομοφοβία που αντιμετωπίζουν οι μαύροι gay άνδρες στην καθημερινότητά τους.

Περισσότερα