ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Female Music Icons

Sinéad O’Connor. Tina Turner. Cesária Évora. Τo Exile Room παρουσιάζει τρία εκρηκτικά μουσικά ντοκιμαντέρ που αναλαμβάνουν να μας συστήσουν από την αρχή τρεις γυναίκες που σημάδεψαν – η καθεμία με τον δικό της τρόπο – τον κόσμο της μουσικής.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη.

Μετά την προβολή του «Tina», θα δοκιμάσουμε ένα πιάτο από τα χέρια της Χρύσας Γερακοπούλου, γνωστής και ως @goldie.cooks. Μπορείτε να δείτε τα μαθήματα αυθόρμητης μαγειρικής που παραδίδει στο Exile Room ΕΔΩ. #SpontaneousCooking

Το ντοκιμαντέρ «Tina» προβάλλεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το American Film Showcase, με την αφορμή της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και του αμερικανικού εορτασμού του Μήνα Ιστορίας των Αφροαμερικανών.

   

Nothing Compares

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συνταρακτική φωνή της νεαρής Sinéad O’Connor, που σαν άφυλη μάγισσα συνεπήρε τον κόσμο ολόκληρο με το «Nothing Compares to You» στις αρχές του ‘90. Το ντοκιμαντέρ της Kathryn Ferguson παρακολουθεί την πορεία της, από τα πρώτα βήματά της στην Ιρλανδία μέχρι την απόλυτη πτώση που ακολούθησε το κάψιμο της φωτογραφίας του Πάπα στο Saturday Night Live.

Περισσότερα

Cesária Évora

Πάει σχεδόν μια δεκαετία από το θάνατο της Ξυπόλητης Ντίβας, που αρνήθηκε να φορέσει παπούτσια ακόμα και στο Carnegie Hall ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πάμφτωχους συμπατριώτες της. Παρόλο που γεννήθηκε σε συνθήκες εξαθλίωσης, η  Cesária Évora έζησε τη ζωή της τραγουδώντας.

Περισσότερα

Tina

Η ταινία χτυπάει την πόρτα της 79χρονης πλέον Tina Turner, στην έπαυλή της στην Ελβετία, ζητώντας της να διηγηθεί την καταραμένη ιστορία της για μια τελευταία φορά. Αυτό που προκύπτει είναι το χορταστικό χρονικό της γέννησης της πρώτης μαύρης ροκ σταρ στην ιστορία της μουσικής.

Περισσότερα