ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Η ιστορία της ζωής μου

Κινηματογραφικό αντίδοτο στις μικρές και μεγάλες τραγωδίες της ζωής, οι προβολές του Ιανουαρίου αποτελούνται από δύο αντισυμβατικές (αυτο)βιογραφίες από τη Μ. Βρετανία. Ένα ανέλπιστο μέσο αυτοθεραπείας και εξορκισμού προσωπικών δαιμόνων που οι δημιουργοί τους μοιράζονται γενναιόδωρα μαζί μας.

 

Οι προβολές αποτελούν μέρος της δράσης Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Doc in Exile 2023-24, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Red Herring

Στα 24 του, ο Kit Vincent διαγνώστηκε με ανίατο όγκο στον εγκέφαλο, ανατινάζοντας τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στις ζωές της οικογένειάς του. Ό,τι ακολουθεί είναι το αφοπλιστικής ειλικρίνειας πορτραίτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας της οποίας τα μέλη ανακαλύπτουν εκ νέου ο ένας τον άλλο, εμποτισμένο με λυτρωτικό χιούμορ και απροσδόκητη αισιοδοξία.

Περισσότερα

Otto Baxter: Not A F***ing Horror Story

Ο Otto Baxter είναι ένας 35χρονος άνδρας με σύνδρομο Down που πάντα δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του. Γι’ αυτό και αποφασίζει να μετατρέψει την περιπέτεια της ζωής του, από τη γέννηση και την εγκατάλειψή του από τη μητέρα του μέχρι σήμερα, σε μια επική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «The Puppet Asylum» – ένα εκκεντρικό υβρίδιο κωμωδίας, τρόμου και μιούζικαλ που εκτυλίσσσεται στο βικτωριανό Λονδίνο!

Περισσότερα