Μάνα

Το 1962 μια παρέα κοριτσιών έγινε πρωτοσέλιδο όταν το έσκασαν απ’ το σπίτι για να κλειστούν σε μοναστήρι. Κάθε φορά που το έσκαγαν όμως, οι γονείς τους τις έφερναν με το ζόρι πίσω, μέχρι που η τρίτη απόπειρά τους στέφθηκε με επιτυχία. Σκοπός τους όμως δεν ήταν να απομονωθούν απ’ την κοινωνία με νηστεία και προσευχή. Αυτό που ήθελαν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, ήταν να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού συνεχίζουν να περιθάλπουν παιδιά χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος και την εκκλησία. Το “Μάνα” είναι μια διαφορετική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών ως τώρα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του όρου ανύπαντρη μητέρα!

To «Μάνα» ήταν το πρώτο ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα που χρηματοδοτήθηκε με τη μέθοδο του crowdfunding. Δείτε την καμπάνια εδώ: https://bit.ly/361tEh8

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, το «Μάνα» συνέβαλλε αποφασιστικά στην συγκέντρωση πόρων για την ανοικοδόμηση του Λυρείου Παιδικού Χωριού, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.manathemovie.com

Σε συμπαραγωγή με: