Docs in Exile 2021: Short Docs

Tα δύο προγράμματα μικρού μήκους Short Docs I & II αποδεικνύουν ότι –και στο ντοκιμαντέρ– το μέγεθος δεν μετράει. Μια εκλεκτική επιλογή ταινιών από όλο τον πλανήτη επιδεικνύει τις ανεξάντλητες καλλιτεχνικές δυνατότητες του σινεμά τεκμηρίωσης και παράλληλα μας ξεναγεί σε ένα καλειδοσκοπικό πανόραμα προσωπικών εξομολογήσεων που συνθέτουν τον υπέροχο, παράλογο, σκληρό κόσμο μας.

Short Docs Ι (συνολική διάρκεια: 83 λεπτά)

>> Πολεμική Κραυγή της Ciara Lacy
>> Maalbeek του Ismaël Joffroy Chandoutis
>> Φιλαδέλφεια Αγάπη Μου της Renee Maria Osubu
>> Πριν Σε Γνωρίσω της Natalie A. Chao
>> Snowy των Kaitlyn Schwalje & Alex Wolf Lewis

Short Docs ΙI (συνολική διάρκεια: 79 λεπτά)

>> Γράμματα από το Σιλίβρι του Adrian Figueroa
>> Μετέωροι του Alfie Barker
>> Σαντιάγο 1973-2019 της Paz Corona
>> Οι Γητευτές των Χελιών της Isla Badenoch
>> Ζωντανή της Makeda Matheson
>> Το Ματς του Roman Hodel

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ταινίες των δύο προγραμμάτων μικρού μήκους.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για ολόκληρο το πρόγραμμα του Docs in Exile Film Festival 2021.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Πολεμική Κραυγή

Μία εις βάθος ματιά στη δημιουργική διαδικασία της Χαβανέζας slam ποιήτριας Jamaica Heolimeleikalani Osorio, καθώς μια διαμαρτυρία υπέρ της προστασίας του όρους Μάουνα Κέα στη Χαβάη τη βοηθάει να ξαναβρεί τη χαμένη της έμπνευση.

Περισσότερα

Maalbeek

Η Sabine ψάχνει για μια εικόνα. Μια ημέρα που έχει χαραχτεί στη μνήμη των πάντων εκτός από τη δική της. Αλλά μήπως αυτή η απουσία είναι που της επιτρέπει να συνεχίσει τη ζωή της;

Περισσότερα

Φιλαδέλφεια Αγάπη Μου

Τρεις Αφροαμερικανοί άνδρες μιλούν για τη δύναμη της συγχώρεσης, αλλά και για την κοινότητα που έχτισαν γύρω τους στη Βόρεια Φιλαδέλφεια, χάρη στην οικογένεια, τους φίλους και τα πιστεύω τους.

Περισσότερα

Πριν Σε Γνωρίσω

Γυρισμένο με απόσταση δεκαετιών με την ίδια miniDV, το «Πριν Σε Γνωρίσω» είναι μια τρυφερή εξερεύνηση μιας γνωστής-άγνωστης. Ποια ήταν η μητέρα της σκηνοθέτιδας πριν τη γεννήσει και τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο θάνατο;

Περισσότερα

Snowy

Ο Snowy, το χελωνάκι, έχει ζήσει μια ζωή στην απομόνωση. Με τη βοήθεια μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, η ταινία θέτει το εξής ερώτημα: Τι χρειάζεται ο Snowy για να είναι ευτυχισμένος;

Περισσότερα

Γράμματα από το Σιλίβρι

Με αφορμή τις επιστολές του Τούρκου διανοούμενου Osman Kavala, η ταινία απομονώνει φράσεις και ήχους σε ένα δημιουργικό χρονολόγιο της φυλάκισής του.

Περισσότερα

Μετέωροι

Ένας απρόσμενος συνδυασμός μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, το «Hanging On» ρίχνει τα φώτα σε έναν περιθωριοποιημένο βρετανικό οικισμό, όπου οι κάτοικοι απειλούνται με ομαδική έξωση.

Περισσότερα

Σαντιάγο 1973-2019

Εικόνες αυτοσχέδια τραβηγμένες, εικόνες από το internet και εικόνες αρχείου αποκαλύπτουν τις ρίζες των βίαιων επεισοδίων στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής, και αντιπαραθέτουν το παρόν με το παρελθόν.

Περισσότερα

Οι Γητευτές των Χελιών

Καθώς ο ήλιος δύει σε μια φτωχική βρετανική πόλη, μια ομάδα αντρών βγαίνουν για ψάρεμα στο ποτάμι, ελπίζοντας να πιάσουν ένα σπάνιο χέλι που υποτίθεται ότι αξίζει το βάρος του σε χρυσό.

Περισσότερα

Ζωντανή

Ένα συγκινητικό πορτρέτο της σολίστ της όπερας Marilyn Minns, η οποία μπορεί να πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή της δεν είναι γεμάτη ελπίδα.

Περισσότερα

Το Ματς

Ο διαιτητής Fedayi San μας παίρνει μαζί του στο ελβετικό πρωτάθλημα και μας μαθαίνει τα πάνω και τα κάτω ενός αγώνα ποδοσφαίρου, και τι σημαίνει να διευθύνεις την ενέργεια ενός ολόκληρου σταδίου σαν αληθινός μαέστρος.

Περισσότερα