Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη

Στο Exile Room πιστεύουμε στη δύναμη του ντοκιμαντέρ. Παρά την επέλαση των social media και την αυξανόμενη ζήτηση για εύκολο και σύντομο περιεχόμενο, είμαστε πεπεισμένοι ότι μία ταινία μπορεί ακόμη να σου αλλάξει άποψη ή –γιατί όχι;– ακόμα και τη ζωή. Το «Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη» είναι ένα αφιέρωμα που αποτελείται ακριβώς από τέτοιες ταινίες. Πέντε ντοκιμαντέρ που προσεγγίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, για να προσφέρουν μια νέα, συχνά επαναστατική ματιά πάνω στον ακτιβισμό, τον ρόλο των media και της παράδοσης στην προστασία του περιβάλλοντος, τα απειλούμενα είδη, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τη συμβίωσή μας με τη φύση και τα πλάσματά της. Το «Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη» αποτελεί τη δική μας πολεμική ιαχή στον σημαντικότερο αγώνα του κόσμου: την επιβίωση του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι!

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Το αφιέρωμα συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου 2018» (Europe in My Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Υπόγειος Ποταμός

Ακολουθώντας τις προσπάθειες ενός τηλεοπτικού αστέρα και ενός υδροβιολόγου να σώσουν τα σπάνια ροζ δελφίνια του Αμαζονίου, το «A River Below» βουτά στα λασπώδη νερά του ποταμού και εξερευνά τα μυστικά του.

Περισσότερα

Ευχαριστώ για τη Βροχή

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, ο Κισιλού, ένας αγρότης από την Κένυα, χρησιμοποιεί την κάμερά του για να αποτυπώσει τις δραματικές επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην οικογένειά του και στο χωριό του.

Περισσότερα

Τα Νησιά και οι Φάλαινες

Για τους κατοίκους των νήσων Φερόες, το κυνήγι φαλαινών δεν αποτελεί μόνο μια μακροχρόνια παράδοση κι έναν τρόπο ζωής, αλλά και ένα βασικό μέσο επιβίωσης, αφού το άγονο έδαφος της περιοχής δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διατροφής.

Περισσότερα

Αύριο

Όταν η προστασία του περιβάλλοντος δείχνει να έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση, το «Tomorrow» έρχεται να δώσει λίγη ελπίδα, ανακαλύπτοντας και προτείνοντας εύκολες και μικρές οικολογικές λύσεις που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας μας.

Περισσότερα

Τρόπαιο

Από τα δάση της Αφρικής στα συνέδρια του Λας Βέγκας, η ταινία αποτυπώνει ωμά τη σύνδεση της «βιομηχανίας» κυνηγιού με τη διάσωση των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Περισσότερα

Το αφιέρωμα «Συγκάτοικοι στον Πλανήτη Γη» υλοποιείται από: