ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Where the wild things are

To Exile Room ξεκινά τις προβολές της νέας σεζόν με έναν μήνα αφιερωμένο στη μυστηριώδη, αντιφατική και περίπλοκη σχέση μας με τα ζώα και τη φύση γύρω μας, μέσα από δύο απροσδόκητα ντοκιμαντέρ που καλύπτουν με τρόπο μαγικό την απόσταση από το σκοτεινό παραμύθι στη δυστοπική επιστημονική φαντασία.

 

Οι προβολές αποτελούν μέρος της δράσης Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Doc in Exile 2023-24, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Lynx Man

Κουβαλώντας περήφανα εκλεκτικές συγγένειες με τον διαβόητο «Grizzly Man» του Werner Herzog, ο Φινλανδός Hannu διαθέτει μια απαράμιλλη αγάπη και σύνδεση με τη φύση. Όμως το ζώο που περισσότερο απ’ όλα έχει κλέψει την καρδιά του είναι ο σπάνιος ευρωπαϊκός λύγκας: Σαν σύγχρονος σαμάνος, ο Hannu φορά μια μάσκα ζώου και διασχίζει βάλτους και πυκνή βλάστηση προκειμένου να ξεδιαλύνει τα μυστήρια του ακριβοθώρητου αυτού αιλουροειδούς.

Περισσότερα

Fauna

Σε ένα δάσος στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ένας ηλικιωμένος βοσκός και το κοπάδι του ζουν δίπλα σε ένα high-tech εργαστήριο που διεξάγει πειράματα σε ζώα. Αυτοί οι δύο διαμετρικά αντίθετοι κόσμοι αντικρίζουν καθημερινά ο ένας τον άλλον, όντας δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ένα ντοκιμαντέρ επιστημονικής φαντασίας για τους μετα-πανδημικούς καιρούς που διανύουμε.

Περισσότερα