Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ

To Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν 2022-23, αφιερώνοντας τις προβολές του Νοεμβρίου / Δεκεμβρίου στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ!

Με δύο από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές δημιουργίες τεκμηρίωσης που είδαμε τελευταία, το «Tolyatti Adrift» (συμμετοχή στα Φεστιβάλ Visions du Réel, Hot Docs, DOK Leipzig κ.α.) και το «Magaluf Ghost Town» (Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), το αφιέρωμα επικεντρώνεται σε μερικά από τα καλύτερα δείγματα της πρόσφατης ισπανικής παραγωγής, τρανταχτές αποδείξεις μιας αδιαμφισβήτητης αναζωογόνησης του σύγχρονου ισπανικού ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το Exile Room θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τη σκηνοθέτιδα Laura Sisteró («Tolyatti Adrift»), η οποία μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας και σκηνοθέτη Carlos Muñoz Gómez-Quintero θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο όπου η στατική φωτογραφία συναντά την κινηματογραφική φωτογραφία του ντοκιμαντέρ.

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ το εργαστήριο θα γίνει στα αγγλικά.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Acción Cultural Española (AC/E) και το Πρόγραμμα για τη Διεθνοποίηση του Ισπανικού Πολιτισμού (PICE).

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

        

Tolyatti Adrift

Το Τολιάτι, μια πόλη-ορόσημο για τη σοβιετική δόξα, έχει πλέον μετατραπεί σε ρωσικό Ντιτρόιτ, ένα μέρος δίχως μέλλον που μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κόλασης. Με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα, έχει αναγκάσει τους εφήβους να εφεύρουν νέους τρόπους διαφυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα, με αποκορύφωμα την «Boyevaya Klassika».

Περισσότερα

Εργαστήριο Φωτογραφίας με τη Laura Sisteró και τον Carlos Muñoz Quintero: Still or Moving?

workshop

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαθανατίσει κανείς την πραγματικότητα; Με φωτογραφική μηχανή ή βίντεο κάμερα; Η σκηνοθέτης και φωτογράφος Laura Sisteró και ο διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ Carlos Muñoz Gómez-Quintero θα διδάξουν ένα διήμερο, πρακτικό εργαστήριο βίντεο και φωτογραφίας που θα απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα: στατικό ή κινούμενο;

Περισσότερα

Magaluf Ghost Town

Παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται στην ακτογραμμή των Βαλεαρίδων! Κάθε καλοκαίρι, ένα εκατομμύριο τουρίστες κατακλύζουν τους δρόμους της Μαγκαλούφ σαν φαντάσματα, μετατρέποντας την κατά τα άλλα νυσταλέα επαρχιακή πόλη σε ξέφρενο καλοκαιρινό λούνα παρκ όπου όλα επιτρέπονται.

Περισσότερα