ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Χορεύοντας με τη μυθοπλασία

Από την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη μέχρι τις ξεχασμένες γωνιές της Ανατολικής Ευρώπης, ο χορός και η μουσική έχουν την τιμητική τους στο Exile Room αυτόν τον μήνα. Και, μάλιστα, μέσα από δύο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που δεν διστάζουν να φλερτάρουν προκλητικά με τη μυθοπλασία!

 

Οι προβολές αποτελούν μέρος της δράσης Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Doc in Exile 2023-24, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

La Singla

Η Antonia Singla γεννήθηκε στα προάστια της Βαρκελώνης και έχασε την ακοή της σε μικρή ηλικία. Περιτριγυρισμένη από τσιγγάνικο φλαμένκο, έμαθε να χορεύει χωρίς να ακούσει ποτέ της ούτε μια νότα, μετρώντας τα παλαμάκια της μαμάς της. Στα 17 της χρόνια ήταν ήδη μια σταρ τεραστίου μεγέθους. Μέχρι που, ξαφνικά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Περισσότερα

The Klezmer Project

Ο Leandro, ένας Αργεντίνος οπερατέρ που βγάζει τα προς το ζειν τραβώντας εβραϊκούς γάμους, ερωτεύεται την Paloma που παίζει κλαρινέτο σε μια μπάντα Klezmer. Τι είναι το Klezmer; Καλό ερώτημα. Ακολουθώντας την Paloma, ο Leandro θα διασχίσει την κρυφή πλευρά της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, στο κατόπι μιας γυναίκας αλλά και μιας απειλούμενης μελωδίας.

Περισσότερα